lauantai 17. marraskuuta 2012

Joelin ruokailu; osa 1

Joel on maistellut kolmekuukautisesta erilaisia ruokia. Mikään ei oikein maistunut kerta-annosta enempää, irvisteli ihan kaikesta ja esitti oksentavansa. Annettiin ihan omaan tahtiin kokeilla ja maistella. Vastusti joinain päivinä ruokaa ihan tosissaan, eikä suuhun saanut yhtään mitään sosetta edes makuannoksen verran, huusi täysillä. Vasta 5 kk vanhana rupesi syömään ihan ruokaannoksen verran ruokaa. Päivällä saa lounasaikaan liharuokaa ja illlalla puuroa hedelmä-/marjasoseen kera.

Suosittelen vain rauhassa kokeilemaan ilman tuputtamista, jos vauva vastustaa syömistä. En tiedä ketään joka ei olisi oppinut syömään kiinteätä ruokaa, joten turha hoputtaa ja hermoilla. Kyllä se vauva oppii kun jaksaa yrittää ja vauva on valmis siihen. Ruokahetken pitää olla leppoisa ja mukava, ei kannata hermostua vaikka tuntuukin toivottomalta jos vauva ei syö. Itseäni stressasi enemmänkin neuvolan vaatimukset; pitää syödä kiinteitä reipas määrä ja yösyötötkin pitäisi jäädä pois heti kun tulee hampaita. Ihan turhaa stressasin alussa, oppii syömään sitten kun aika on ja yösyötöt jää pois sitten kun on siihen valmis. Ei siis stressiä, teen itse kuin parhaaksi näen.

Joelin liharuokalemppari on vauvojen moussaka. Löysin ohjeen Maxin delistä ja sitähän kokeiltiin. Moussakaan tulee 50% bataattia, 50% munakoisoa ja jauhelihaa yksi annos. Munakoisoa pitää keittää runsaassa vedessä kitkeryyden poistamiseksi. Älä itketä munakoisoa suolaamalla! Käytän jauhelihana Joelille hyvin maistuvaa sikanautaa, niin saa reilummin rasvaakin. Itse en rasvan käyttöä välttele tai pelkää, mielestäni pieni lapsi tarvitsee rasvaa. Toki enemmän pehmeitä rasvoja ja rajoitetummin kovia rasvoja, mutten siksi mitään kevytjauhelihaa tosiaankaan syötä. (Eikä meidän ruokapöydässä lapsi tule rasvatonta maitoakaan juomaan.) Pojan lemppari iltapala on täysjyvämannapuuro mustikalla. Hamstrasin eri marjoja loppukesästä pakasimeen pojan takia ja nyt niitä sitten maistellaan.

Joel riisipuuro-luumunassu.
Olen yrittänyt etsiä pojalle valmispurkkia, jota tosiaan pystyisi syömään, mutta etovia vaikuttavat kaikki olevan. Ei mitään muuta makua kun vesi ja tärkkelys, kera kuvottavan hajun. Kotiruoka ei menossa säily, niin olisi mukava kun voisi pitää purkkia repussa mukana. Mutta jos jollakin on vinkkiä oikeasti ruualta maistuvasta ruokapurkista, niin jättäkää viestiä kiitos!

2 kommenttia:

 1. Mitä puuroa annat? Me kokeiltiin pari kertaa kaurapuuroa mutta ei vaan maistu. Kokeillaan pari viikon päästä taas :) nyt Wilma syö Muksu valmispuuroja mutta toivon että kaurapuuro pian maistuu niin ei tarvi antaa paljon valmisruokia yhtään.

  Me kokeiltiin myös purkkiruokia mutta ne oli kyllä niin pahoja niin ei huvita yhtään antaa. Yksi purkki on hyllyssä vaan ihan varmuuden vuoksi :)
  Alexandra

  VastaaPoista
 2. Joel syö riisihiutale-, kaura- ja täysjyvämannapuuroa. Ostin nyt kaurapuuroa ruisleseellä, mutta sitä ei olla vielä kokeiltu. Syö ihan tavallisia puuroja, jauhan koneella vaan hiutaleet jauhoksi.

  Meillä on Myllärin luomu pikahiutale-kaurapuuroa, Myllyn paras riisihiutalepuuroa, Nalle tumma täysjyvämannasuurimoita. Sitten se puuro mitä ei olla vielä kokeiltu on Myllärin luomu leseinen kaurahiutale. Mannaa ei tartte jauhaa pienemmäksi, mutta muut olen pienentänyt. Joksu ei enää niin tarkka ole siitä koostumuksesta, ainoastaan isoimmat klöntit sylkee ulos. Meillä menee kaikki puurot, mutta tuo manna on pojan suosikkia kera mustikan. Tänään illalla teen vadelmakiisseliä ja kokeilen mitä tykkää siitä. Noita valmispuuroja en ole kokeillut, joten en tiedä syökö niitä. Puurot syödään vaihtelevasti hedelmäsoseiden tai marjojen/kiisseleiden kanssa ja uppoaa. Ella's kitchen-luomuhedelmäsosepussit on pojan mielestä herkkuja. Aika hintavia, joten ostetaan satunnaisesti. Välillä muusaan banaania tai vaikka raaputan päärynää mukaan.

  Teen kaikki puurot vastikkeeseen.

  Joel ei ole suostunut syömään mitään purkkiruokaa mitä olen tarjonnut, bonan luumusosetta lukuunottamatta.

  VastaaPoista